Amino rūgštys

Lizinas – amino rūgštis, baltymų dalis, kuri yra itin svarbi gyvulių mitybai. Pakankamas kiekis  lizino pašaruose padidina kitų aminorūgščių įsisavinimą (20-30%).

Lizinas teigiamai veikia gyvulių mineralinių medžiagų apykaitą (skatina kalcio, fosforo, geležies įsisavinimą), veikia raudonųjų kraujo kūnelių ir fermentų aktyvumą.

Esant lizino trūkumui pablogėja bendra gyvulio būklė, staigiai padidėja svoris (ypač kiaulių ir paukščių), yra požymių rodančių išsekimą ar anemiją (ypač kiaulių). Į gyvulių mitybą įtraukus liziną galima pašalinti šiuos simptomus.

L-lizinas HCl 99% (L-Lizinas „Sevan“ 99 % HCl) – kristalų formos amino rūgštis, baltos arba šviesiai rudos spalvos, lengvai tirpsta vandenyje. Lizinas gaminamas fermentuojant žemės ūkio kilmės žaliavas, kaip cukranendrių sirupas.