Žuvų miltai

Žuvų miltai – vienas iš geriausių aukštos kokybės baltymų šaltinių. Žuvų miltai pasižymi itin aukštu virškinamumu, net iki 90-97%. Be to, žuvų miltai yra natūralus amino rūgščių šaltinis, todėl yra naudojami, kad subalansuotų amino rūgščių kiekį pašaruose. Įtraukti į gyvulių pašarus suteikia: fosforo, kalcio, riebalų, vitaminų A ir D, B grupės vitaminų. Be to, žuvų miltai mažina priklausomybę nuo sintetinių amino rūgščių. Žuvų miltų baltymai yra lengvai virškinamoje formoje: metioninas+cistinas (25-30 g/kg), lizinas (45-55 g/kg), treoninas ir triptofanas. Žuvų miltai pagaminti iš žuvų atliekų gautų iš pramoniniu būdu sugautos žuvies ar žuvų perdirbimo. Be to, kai kurie tralai specialiai gaudo žuvį šių miltų gamybai.